Centrale onderwijs prijs finale

De finalisten voor de Centrale Onderwijs Prijs (COP) zijn bekend gemaakt. De docenten Erwin Hans, Johnny Søraker en Mark van Vuuren zijn de finalisten van de centrale onderwijsprijs. Volgende week woensdag 4 juni wordt bekend gemaakt wie zich UT-docent van het jaar mag noemen.

De finale zal plaatsvinden in Waaier 1 waar alle drie de docenten een mini college zullen gaan geven. Tijdens de finale zal de jury samen met het publiek hun stem uitbrengen en daarmee een winnaar kiezen. Johnny Søraker (PSTS) en Mark van Vuuren (communicatiewetenschap) viel die eer al eerder te beurt; Søraker in 2012, Van Vuuren in 2008. Erwin Hans (technische bedrijfskunde) won de prijs nog niet.

De Centrale Onderwijs Prijs is een jaarlijks terugkomende prijs welke georganiseerd wordt door de COP Commissie van het Overleg Studieverenigingen.  Iedere studievereniging reikt elk jaar de decentrale onderwijs prijs uit aan de docent die het beste onderwijs geeft aan de desbetreffende opleiding. De winnaars worden dan automatisch genomineerd voor de centrale onderwijs prijs, waarbij de COP commissie de docenten verder beoordeeld. Dit gebeurd aan de hand van brieven en interview gesprekken.