Nieuws

Centrale Onderwijsprijs Finale 2016

Op donderdag 19 mei vindt de finale en uitreiking van de Centrale Onderwijsprijs plaats. In deze finale strijden drie docenten voor deze felbegeerde prijs. Je bent van harte uitgenodigd voor deze middag. De drie finalisten zijn Janneke Alers (Biomedische Technologie en Health Sciences), Erik Faber (Creative Technology) en Martin van der Hoef (Scheikundige Technologie en ATLAS).
Tijdens de finale zullen zij een minicollege geven en een aantal vragen beantwoorden. Ook het publiek kan stemmen op de beste docent!
De inloop van dit evenement is om 15:30 in Horst C101, om 15:45 begint de finale. Aansluitend is er een borrel waar de winnaar bekend zal worden gemaakt.
We hopen jullie allen te mogen zien bij de finale van de Centrale Onderwijsprijs.
Met vriendelijke groet,
De Centrale Onderwijsprijscommissie
———————————————————————————————————–
On thursday May 19th the Central Education Award finale will be held. Three teachers will compete for this award. You are invited for this finale! The three finalists are Janneke Alers (Biomedical Engeneering and Health Sciences), Erik Faber (Creative Technology) and Martin van der Hoef (Chemical Engeneering and ATLAS).
The finalist will each give a mini lecture and answer questions. The audience also has a vote in this finale!
The finale of the Central Education Award will take place at Horst C101. Doors will open at 3:30pm, the event will start at 3:45pm. Afterwards there will be a drink in the borrelkelder, during which the winner will be announced.
We hope to see you at the finale of the Central Education Award.
Kind regards,
The Central Education Awards Committee

Erwin Hans winnaar Centrale Onderwijs Prijs

Erwin Hans (technische bedrijfskunde) won vanmiddag de centrale onderwijs prijs. In de finale versloeg hij Johnny Søraker (PSTS) en Mark van Vuuren (Communicatiewetenschap). Erwin Hans heeft hiermee de titel van “docent van het jaar 2015” gewonnen samen met de hoofdprijs van 2.500 euro.

Tijdens de finale gaven de drie docenten elk een mini college van 20 minuten over een voor hun interessant onderwerp. Zo gaf Hans een college over het lange wachten wat wij doen als consumenten en patiënten, gaf Mark een college over de vraag wat een professional is en richte Johnny zich op het verband tussen creativiteit en blijdschap.

Na de colleges ging de jury in beraad en had het publiek tijd om hun stem uit te brengen. Nadat de jury wat extra tijd nodig had werden de stemmen van het publiek en de jury samengevoegd en bleek Erwin Hans de winnaar te zijn.

Hij ontvangt de 2.500 euro en zal worden gehuldigd tijdens de opening van het academische jaar op maandag 31 augustus.

Centrale onderwijs prijs finale

De finalisten voor de Centrale Onderwijs Prijs (COP) zijn bekend gemaakt. De docenten Erwin Hans, Johnny Søraker en Mark van Vuuren zijn de finalisten van de centrale onderwijsprijs. Volgende week woensdag 4 juni wordt bekend gemaakt wie zich UT-docent van het jaar mag noemen.

De finale zal plaatsvinden in Waaier 1 waar alle drie de docenten een mini college zullen gaan geven. Tijdens de finale zal de jury samen met het publiek hun stem uitbrengen en daarmee een winnaar kiezen. Johnny Søraker (PSTS) en Mark van Vuuren (communicatiewetenschap) viel die eer al eerder te beurt; Søraker in 2012, Van Vuuren in 2008. Erwin Hans (technische bedrijfskunde) won de prijs nog niet.

De Centrale Onderwijs Prijs is een jaarlijks terugkomende prijs welke georganiseerd wordt door de COP Commissie van het Overleg Studieverenigingen.  Iedere studievereniging reikt elk jaar de decentrale onderwijs prijs uit aan de docent die het beste onderwijs geeft aan de desbetreffende opleiding. De winnaars worden dan automatisch genomineerd voor de centrale onderwijs prijs, waarbij de COP commissie de docenten verder beoordeeld. Dit gebeurd aan de hand van brieven en interview gesprekken.

Nieuwe website voor het OS

Hallo iedereen en welkom op de nieuwe website van het Overleg Studieverenigingen. We hebben de laatste tijd hard gewerkt om de website weer modern over te laten komen en mee te gaan met de tijd. We zullen de komende tijden steeds meer stukken en teksten aan de site toe voegen om zo de site echt compleet te maken.

Wel willen we vragen wanneer er dingen niet kloppen op de site of wanneer er logo’s anders moeten dit door te geven door te mailen naar bestuur @os.utwente.nl zodat we dit zo snel mogelijk aan kunnen passen. We hopen nu weer een tijd voor uit te kunnen en zelfs binnenkort de site tweetalig te kunnen maken zonder moeite.

Pim
Namens het gehele OS bestuur